dagelijks dertig datalekken

Dagelijks worden bijna dertig datalekken gemeld, blijkt uit de laatst beschikbare cijfers van de Autoriteit Persoonsgegevens. (bron: Trouw)

In de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn er 7400 datalekken gemeld. De meeste meldingen waren afkomstig uit de sector gezondheid en welzijn, gevolgd door openbaar bestuur en financiële dienstverlening. Bij elkaar zijn deze sectoren voor bijna 70 procent van de meldingen verantwoordelijk.

Voorkomen van datalekken begint met bewustwording en een gedegen informatiebeveiligingsbeleid. Daar kunnen we u niet bij helpen. Onze kracht ligt namelijk in de techniek die ondersteunt bij het uitvoeren van beleid.

Hoewel datalekken nooit 100% voorkomen kunnen worden, zijn er wel technische beveiligingsmaatregelen te nemen die de kans op een lek een stuk kleiner maken. Voor de hand liggend zijn maatregelen zoals een Next Generation Firewall en anti-virus/malware software. Maar denk ook zeker aan extra beveiligingsmaatregelen zoals:

  • meervoudige authenticatie;
  • versleuteling van de overdracht- en opslag van data;
  • classificatie van en rechtenbeheer op data;
  • voorwaardelijke toegang tot bedrijfsbronnen;
  • beheer en beveiliging van (mobiele) apparaten.

Of u nu gebruik maakt van een eigen of een cloudgebaseerde IT-infrastructuur, IT-Concern kan u helpen om u data zo veilig mogelijk bereikbaar te maken!

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met IT-Concern via sales@it-concern.nl of bel ons op 0183 – 511 456.