Landschap bedreigingen

ENISA (European Union Agency for Network and Information Security) heeft een rapport gepubliceerd over de cyber bedreigingen uit 2017: ENISA Threat Landscape 2017.

Het beschrijft welke bedreigingen er zijn geweest in het afgelopen jaar. Trends worden uiteengezet en voorspellingen voor de toekomst worden gedaan. Daaruit blijkt wederom het belang van beveiliging van mobiele apparaten.

Een aantal hoogtepunten uit het rapport, gerelateerd aan mobiele apparaten:

  • “Malware detection should be implemented for all inbound/outbound channels, including network, web and application systems in all used platforms (i.e servers, network infrastructure, personal computers and mobile devices)”;
  • Mobile Ransomware increased in 2017;
  • “One of the biggest concerns in 2017 related to BYOD was information leakage (69%)”;
  • “Additionally, phishing attacks through malicious mobile applications that fake system pop-up notifications – in their effort to steal user credentials – are also considered an upcoming threat”.

IT-concern biedt een oplossing voor de bescherming van uw mobiele apparaten: Lookout. Lookout beschermt iOS- en Android-apparaten op diverse vlakken. Het is niet alleen gericht op apps (bijv. malware) maar ook op het apparaat zelf (bijv. updates), het netwerk wat gebruikt wordt (bijv. Man-In-The-Middle) en de content die geraadpleegd wordt (bijv. phishing berichten).

Lookout is al beschikbaar vanaf € 3,60/apparaat/maand.

Interesse om hierover van gedachten te wisselen? Bel ons dan op 0183 – 511 456 of stuur een e-mail aan sales@it-concern.nl.