Cybercrime ‘de das omdoen’?

…met Managed F-Secure EDR

Het aantal dreigingen op het gebied van cybercriminaliteit in het MKB blijft stijgen. Veel MKB bedrijven beschikken over onvoldoende middelen, kennis en / of toegang tot kennis om dreigingen tegen te gaan. Wilt u zich geen zorgen meer maken om de veiligheid van uw werkplekken (en / of servers), geen onnodige tijd kwijt zijn aan het controleren op virussen én een veilige manier van werken creëren? Maak dan kennis met onze nieuwe managed dienst: Managed F-secure EDR.

 

Maar waar staat EDR dan eigenlijk voor?

EDR staat voor ‘Endpoint Detection and Response’, of zoals F-secure het aanduidt: Rapid Detection and Response (RDR). EDR is een toevoeging op iedere bestaande traditionele antivirus.

 

Waarom Managed F-secure EDR?

Het is u misschien al opgevallen, in bovenstaande alinea geven wij aan dat het op iedere bestaande antivirus geïnstalleerd kan worden. U hoeft dus niet perse F-secure als antivirus client te hebben om van dit product gebruik te kunnen maken (al raden wij het wel aan).

Antivirusoplossingen werken op basis van ‘definities’. Bekende malware / ransomwarepatronen worden herkent en geweerd door de antivirus oplossing. Het nadeel is echter dat traditionele antivirus programma’s geen nieuwe (onbekende) programma’s of hackingtechnieken tegenhoudt. Hierbij komt EDR in beeld. EDR analyseert het gedrag van uw EndPoint en kan razendsnel malware detecteren en weren. Voor het deel ‘Managed’ zal IT-concern de menselijke interactie zijn tussen u en EDR. Wij zorgen er samen met EDR voor dat u veilig kan werken door op dagelijkse basis analyses uit te voeren in onze cloudportal.

 

Wat kan EDR dan weren?

Zeroday attacks
Hackers die onbekende software hebben geïnstalleerd op uw computer of server.

Fileless attacks
Malwarepatronen die het netwerk binnenkomen zonder een bestand achter te laten, onmogelijk te weren en detecteren zonder EDR.

Malware
Verdachte activiteiten op uw computer of server worden ongekend snel gedetecteerd én geïsoleerd met EDR.

Ransomware
Een stukje ransomware nestelt zich in uw computer of server om het systeem te gijzelen en uw machine te vergrendelen. Alleen door losgeld te betalen wordt het systeem weer vrijgegeven. Soms kan de ransomware weken of zelf maanden in uw machine zitten voordat het zich laat zien, om voor maximale schade te zorgen. EDR voorkomt dit omdat het constant op de achtergrond scant naar malafide processen.

Cryptojacking
Is uw systeem de laatste tijd opeens traag? Dan zou het wel eens te maken kunnen hebben met een cryptojacking. Dit is een hackingtechniek waarin rekenkracht van uw PC gebruikt wordt om cryptovaluta te ‘minen’. EDR detecteert dit, en zorgt ervoor dat deze geïsoleerd wordt zodat u weer op volle efficiëntie verder kan werken.

 

Meer weten over ‘Managed F-secure EDR’? Neem dan telefonisch contact op, 0183-511456 of mail naar: sales@it-concern.nl