Wachtwoorden veilig en…

…altijd bij de hand! 

Wachtwoorden, hoe hou je ze bij? Het zijn altijd lastige zaken die erbij komen wanneer u een hoop software geïnstalleerd hebt staan en in moet loggen bij webapplicaties om uw dagelijkse werkzaamheden te doen.

Waar stond het wachtwoord ook al weer opgeslagen? Is mijn wachtwoord veilig genoeg? Op hoeveel accounts heb ik MFA (twee-factor-authenticatie) aan staan? Het zijn vragen die wij allemaal herkennen, maar wat als wij u kunnen vertellen dat hier een goede, veilige én centrale oplossing voor is?

Hiervoor gebruiken wij ‘Keeper’. Een marktleider in passwordmanagers.

 

Wat doen passwordmanagers eigenlijk?

Het zit ‘m eigenlijk al in de naam; Keeper, bewaarder van al uw wachtwoorden binnen één portal en wordt op praktisch ieder platform ondersteunt:

– Als fysieke applicatie in Windows of Mac
– Als Extensie in (bijvoorbeeld) Google Chrome of Microsoft Edge
– Als Android of iOS applicatie

Het mooie van Keeper is dat het naadloos integreert met Microsoft 365 d.m.v. SSO (Single-Sign-On). U koppelt als het ware uw keeper account met Microsoft 365. Het voordeel is dat u op die manier meteen uw Keeper account goed beveiligd hebt met Microsoft standaarden (als u Microsoft via ons afneemt, maakt u zich dan geen zorgen over de veiligheid).

Het wordt voor u simpel én overzichtelijk dat al uw wachtwoorden in één kluis staan. Ook kan u de wachtwoorden in groepen onderverdelen zoals ‘Sales’ of ‘HR’, waar u dan de wachtwoorden voor de betreffende groep in hebt staan.

 

Wat onderscheidt Keeper van de andere passwordmanagers?

Er zijn natuurlijk een tal van andere passwordmanagers, maar waarom hebben wij gekozen voor Keeper? Eigenlijk zijn er een hele hoop redenen. Wij zetten voor u de belangrijkste op een rij:

– (Azure) Active Directory- en LDAP-synchronisatie
– Geavanceerde twee-factor-authenticatie
– Single Sign-On (SSO) met uw zakelijke account
– Beveiligingscontrole. Wij controleren hoe veilig uw wachtwoorden zijn en of MFA op alle opgeslagen gegevens in Keeper aan staat.
– Zero-knowledge beveiligingsarchitectuur
– Dark web scanning

Mocht het bovenstaande verhaal lastig zijn, kunnen wij u natuurlijk ook helpen. Met ons ISO27001 certificaat en specialistisch team zorgen wij voor een goede veiligheid van data.

Meer weten over passwordmanagers, of heeft u hulp nodig met de implementatie? Neem dan contact op met sales@it-concern.nl of bel ons op 0183-511 456