Conditional Access

Datalekken zijn aan de orde van dag, zeker nu we steeds meer vanuit andere locaties werken, zoals thuis. We bezitten eindeloos veel data en willen voorkomen dat deze data in verkeerde handen valt.  De juiste beveiliging speelt hierom een belangrijkere rol. Ook Microsoft draagt haar steentje bij; zij bieden de mogelijkheid tot het instellen van ‘Conditional Access’.

De letterlijke vertaling van Conditional Access,‘voorwaardelijke toegang’ omschrijft het eigenlijk al: Het is een optie die voorwaarden stelt om toegang te krijgen tot je bedrijfsgegevens. Maar wat betekent dat in de praktijk?

De eerste stap is het instellen van Multi-factor authentication. Kort samengevat is Multi-Factor Authenticatie (MFA) een methode waarbij je als gebruiker (naast je inlognaam en wachtwoord) een tweede stap succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. Deze eerste stap brengt meer veiligheid met zich mee, zonder de continuïteit van je medewerkers te verstoren.

Hierna stellen we de toegestane locaties in; denk aan thuis, op kantoor of bij klanten. Zo voorkomen we dat derden toegang krijgen tot je data op openbare plekken. Ook kunnen we per apparaat aparte instellingen toepassen waarin toegang op het gebied van e-mail, bedrijfsdata en derde Cloudapplicaties wordt beheerd. Daarbij maakt het niet uit of je gebruik maakt van Apple, Windows of Android; wij kunnen dit op ieder device instellen.

Één van de bijzondere mogelijkheden die Conditional Access biedt is inlogtracking. Als er om 12:00 in Londen wordt ingelogd en een half uur later in New York, herkent Microsoft dat dit onmogelijk is. Het account wordt tijdelijk geblokkeerd, waarna onze supportmedewerker je verder helpt.

Wil je de beveiliging van jouw bedrijf up to date maken en weten wat IT-Concern hierin kan betekenen?

Neem dan contact op met sales@it-concern.nl of bel ons op 0183 511 456