Safety first!

9 van de 10 cybersecurity-inbreuken in organisaties beginnen met medewerkers die (onbewust) verkeerd omgaan met gegevens. Je vraagt je nu misschien af: Wat kan ik aan dit risico doen, en hoe begin ik eraan?

De allereerste stap is om ervoor te zorgen dat jouw computer beveiligd is. Dit kan met een standaard antivirus oplossing, of een proactieve ‘EDR’ oplossing. Kijk vooral even hier Cybercrime ‘de das omdoen’? – (it-concern.nl) om te zien waar dit voor staat, en waarom deze proactieve tool een perfecte toevoeging is op jouw bestaande antivirus.

 

Een tweede stap is een security training voor bewustwording van hoe deze inbreuken plaats vinden. Alleen, na zo’n training kan het alsnog fout gaan. Hoe fijn is het dan dat Microsoft ‘Defender for Office 365’ heeft. Deze tool scant jouw inkomende e-mails op malafide links en bestanden, om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos verder kan werken. Komt de tool iets tegen? Dan wordt deze automatisch geblokkeerd en aan de O365-beheerder gerapporteerd.

Meer weten? Bel ons op 0183-511 456 of mail naar sales@it-concern.nl