Prijsverhoging Microsoft 365 abonnementen

Duurder

Microsoft heeft besloten vanaf Maart 2022 haar prijzen te verhogen. De zakelijke licenties voor Microsoft Office 365 zullen zo’n 10% tot 25% duurder worden.

Het gaat volgens Microsoft om de eerste dergelijke prijsverhoging over de hele breedte sinds 10 jaar, en zal wereldwijd (met regionale aanpassingen) worden doorgevoerd. Daardoor is het niet bekend hoe hard de prijzen stijgen in Europa, maar deze zullen ongeveer in lijn zijn met de prijsstijgingen die voor de Verenigde Staten gaan gelden.

De hogere prijs past volgens Microsoft bij de ‘gestegen waarde’ van haar producten. Zo biedt Microsoft nu toegang tot de communicatie-app Teams, waarin veel nieuwe producten en diensten zijn verwerkt. De toevoeging van SharePoint voor het delen van bestanden en de grote investering die Microsoft heeft gedaan op gebied van beveiliging, producten en diensten draagt ook bij aan deze prijsverhoging.