Mobiliteitsoplossingen

Mobiliteit is meer dan ooit een hot item. Steeds meer bedrijven stellen hun medewerkers in staat zelf hun device van voorkeur uit te kiezen of het nu een tablet, laptop of een thin client is! Vooral het tijd- en plaats- onafhankelijk kunnen werken, verhoogd de gebruikers vriendelijkheid en hun productiviteit. Bij IT-Concern wordt mobiliteit niet puur vanuit een technisch standpunt benaderd maar vooral vanuit gebruikersperspectief, wij maken mobiel werken veilig, betrouwbaar en leuk voor onze klanten!

Overal en altijd toegang tot uw bedrijfsnetwerk

IT-Concern ziet mobility als een oplossing om medewerkers te laten werken op een mobiel apparaat, overal en wanneer dan ook. Voor een goede mobility-oplossing zijn de volgende onderdelen nodig:

  • Verbinding met het bedrijfsnetwerk om bijvoorbeeld interne portals of applicatieservers te kunnen gebruiken.
  • Applicaties om de werkzaamheden uit te voeren.
  • Documenten en gegevens om mee te werken in de applicaties, bij voorkeur ook wanneer u geen connectie met het internet heeft.
  • Apparaten, dit hoeft niet beperkt te worden tot één type. Gebruikers kunnen ook zelf apparaten meenemen; het BYOD – Bring Your Own Device(s) principe.

IT-Concern past voornamelijk producten van Citrix en Microsoft toe om tot een goede mobility-oplossing te komen voor uw bedrijf!

Welke producten gebruiken wij?

Wij maken gebruik van XenMobile van Citrix. Dit is een complete mobility-oplossing waarmee gebruikers op een veilige manier verbinding kunnen maken met het bedrijfsnetwerk. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van NetScaler. Er is geen VPN-client nodig op het apparaat, maar er wordt gebruik gemaakt van een microVPN op basis van een beveiligde SSL-verbinding. Dit houdt in dat er een beveiligde verbinding is tussen de server en gebruiker.

Met XenMobile kunnen zowel Windows applicaties via Citrix XenApp (XenDesktop App Edition) als applicaties voor iOS, Android, Windows Phone en Windows RT beschikbaar gesteld worden aan gebruikers. XenMobile scheidt de bedrijfsapplicaties van de persoonlijke applicaties zodat dit product uitstekend past in een Bring Your Own Device-oplossing. Zo hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over de scheiding tussen persoonlijk en zakelijk gebruik.

Documenten kunnen daarnaast offline meegenomen worden met Citrix ShareFile. Dit synchroniseert met de XenMobile omgeving, zodat bedrijfsdata gescheiden blijft van persoonlijke data. Met ShareFile kunnen ook interne documenten op bijvoorbeeld SharePoint en fileservers geopend worden via de beveiligde microVPN verbinding.

Daarnaast maken wij gebruik van Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Dit wordt gebruikt om Windows clients, zoals laptops en tablets te beheren. SCCM integreert met Windows Intune, waarmee mobiele apparaten beheerd kunnen worden en voorzien kunnen worden van applicaties en policies voor iOS, Android, Windows Phone en Windows RT. Wij helpen u graag verder met de juiste instellingen voor de ideale mobility-oplossing voor uw bedrijf.